Retriever- och apporteringskurser 2019

  • Nosträning för apportörer – Söndag 17 mars
  • Viltkurs – Måndag  (annandag påsk) 22 april
  • Tecken och signaler – Lördag 30 mars + Fredag (långfredag) 19 april
  • Sök – Söndag 21 april
  • Walk-Up – Lördag 6 april

Anmäl dig genom kontaktformuläret till alla kurser. Alla kurser sker i anslutning till Åkers Styckebruk med omgivningar.


NOSTRÄNING FÖR APPORTÖRER

Innehåll: Ofta förvånas vi över att våra retrievers har så svårt och att det tar så lång tid för dem, att hitta ett apport! Det beror oftast på individen, terrängen, vinden, vittringsytan på fågeln, apporten, bollen mm. Inte sällan är anledningen att hunden ”slarvar” med nosen, inte är koncentrerad eller inte är motiverad att hitta.

Vi kommer att jobba med olika och roliga övningar för att lära hunden att använda näsan bättre och inte förlita sig på synen. När de blir noggrannare och inte bara använder ögonen så kommer de att lyckas bättre på B-prov, WT, jakter och andra aktiviteter!

Förkunskaper: Hunden ska vara föremålsintresserad och gilla att leta rätt på olika saker. Så det behövs inga förkunskaper utan alla kan vara med, oavsett kunskapsnivå. Träna upp hundens användning av nosen kan göras oavsett väder, även om det är mycket snö.

Max 6 ekipage

Datum och tid: Söndag 17 mars, kl. 10-14

Pris: 900:-


VILT-KURS

Innehåll: Introduktion av vilt för de som inte provat på det tidigare och för de som behöver mer viltvana. Vi kommer att använda olika sorts fåglar samt kaniner.

Förkunskaper: Hunden ska komma på inkallning och hyfsat komma in till föraren med dummies.

Max 5 ekipage.

Datum och tid: Måndag (annandag påsk) 22 april, kl 12 – 16.

Pris: 1.000 kr


TECKEN OCH SIGNALER

Innehåll: Här är kursen för dig som har en hund som kommit en bit med själva apporteringen, men du behöver hjälp med (eller finslipa dina dirigeringar) hur du ska göra för hur du ska lära in tecken och signaler.

Vi kommer att jobba med tecken, signaler och kommandon: för ”stopp”-titta på mig för jag vill dig något, olika tecken för att få hunden att gå åt det håll du visar, närsöksignaler/tecken.

Förkunskaper: Hyfsat fotgående, apportering o stadga. Vilken nivå ni ligger i kunskaper spelar ingen roll eftersom jag alltid anpassar övningarna och inlärningen individuellt för varje ekipage.

Max 5 ekipage

Vi ses två gånger och jobbar 3 – 3 1/2 tim vid varje tillfälle.

Datum och tid: Lördag 30 mars + fredag (långfredag) 19 april, kl 12.00

Pris: 1.200:-


SÖK

Innehåll: Hur förbättra hundens stora sök? Retrievern ska självständigt söka av ett större område, följa upp vittring och apportera in alla dummies eller vilt den hittar. Vi jobbar för att öka hundens effektivitet och intensitet på bredd, djup, i olika terränger, byte mellan olika sorters mark och hinder. Du kommer att få individuell hjälp och hur du ska träna vidare med just din hund.

Förkunskaper: En hund som vet vad sök innebär och är villig att komma in med det den finner. Sökarbete tar lång tid. Därför tar vi många timmar på oss, är få deltagare och tar många pauser.

Max 4 ekipage

Datum och tid: söndag 21 april, kl 12-17.

Pris: 1.300:-


WALK-UP

Innehåll: Linjearbete dvs hundarna jobbar utifrån en gemensam linje som rör sig framåt med alla ekipage tillsamman. Markeringar åt olika håll med olika svårigheter beroende på hur långt varje ekipage kommit. Även dirigeringar kommer att ingå. Dummies och ev.skott.

Förkunskaper: Hyfsad stadga med eller utan koppel. Dirigerbarhet på basic-nivå. Hunden bör inte vara yngre än två år då Walk-up är stressande och kräver god koncentration.

Max 6 ekipage

Datum och tid: Lördag 6 april, kl. 12-15

Pris: 800:-

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Med kraft från WordPress.com.

Upp ↑